Medborgarlön är effektivt för samhället

Borgerlønn er tryggere for innbyggerne, mindre kostbart for staten og effektivt for samfunnet

Borgerlønn har kommet opp i den politiske diskusjonen. Jeg liker ideen. Det er en måte å rydde opp i jungelen av myndighetene som fører byråkrati for de som trenger hjelp, og fjern den usikkerhet og ydmykelse at de som leter etter velferd i dag kan stå overfor.

I praksis har vi allerede garantert inntektsføring i Sverige. Ingen sulter av rent økonomiske årsaker. Samfunnet allerede dele ressurser slik at alle kan til slutt både spise og bo, om de bidrar til produksjon eller ikke.

Men det er veldig mange byråkrater og former, og beslutninger kan ankes fra den tiden du har den ulykke å miste jobben sin, før det til slutt kommer ned en betaling som gjør at du likevel overlever. Borgerlønn blir både tryggere og mer verdig for dem som trenger hjelp, og betydelig billigere for staten.

Liberaldemokratene vil angivelig presse for borgerlønn kombinert med flat skatt. Dette betyr at alle borgere har grunnlønn, og deretter betale samme prosentandel fra kronen som de tjener på jobben.

Dette vil forenkle skattesystemet enormt, samtidig som det rette og enkle reglene er de samme for alle, og at alle kan forstå.

Rent nasjonal økonomi er et system svært interessant, fordi den avbryter ineffektivitet forårsaket av «jernlov lønn».

Den jernlov lønn sier at lønnen til en jobb må være slik at det er nok til mat og husleie for arbeideren (eller annet han dør, og kan ikke fortsette å arbeide). Derfor er det foreløpig ikke ansette en arbeidsledig person til å hjelpe med enhver oppgave som ikke er så viktig at det er mulig å rettferdiggjøre en reell lønn for, men som ville være verdt en masse penger for noen å få gjort. Det er en økonomisk ineffektivitet når vi har arbeidsledighet.

Det vil være en mulighet for de arbeidsledige å komme inn på arbeidsmarkedet uten behovet for å innføre en rekke nye kompliserte regler om læreplass. Systemet fungerer godt for personer med redusert arbeidsevne, som kanskje kan og ønsker å jobbe litt, men som ikke kan være brydd å jobbe så mye at de kan forsørge seg av det.

Borgerlønn og flat skatt, kan vi bygge bro noen av gapet mellom de som har jobb og de som ikke har det. Vi får et mer velfungerende arbeidsmarked der det er lettere å komme inn, mens de som trenger hjelp får det på en verdig og rettferdig måte.

Piratpartiet har ingen oppfatning på spørsmålet om borgerlønn, i hvert fall ikke ennå. Men selvfølgelig tror jeg det er en veldig god idé.

Ønsker du en endring for fremtiden? Vennligst følg denne linken og del den videre er du snill: Mvh BORGERPARTIET og Vidar
https://borgeralliansen.wordpress.com/2012/10/03/borgerpartiet-borgerrettigheter-bekjempelse-av-fattigdom-borgerlonn-menneskerettigheter-og-naturvern-osv/

Her er en link til BORGERRETTIGHETSPARTIET / BORGERPARIETS Facebook gruppe
http://www.facebook.com/groups/386985903641/?fref=ts

Kilde:
Christian Engström, Pirate MEP
4 december 2010
http://christianengstrom.wordpress.com/2010/12/04/medborgarlon-ar-effektivt-for-samhallet/

Reklamer

Tagget:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En tanke om “Medborgarlön är effektivt för samhället

  1. VJ Indigo (Blogg Manager) oktober 8, 2012, kl. 08:09 Reply

    ‘MonaLisa Solheim:
    Det er nødvendig i et samfunn at ikke alle jobber, men at også noen gjør omsorgsoppgaver og driver veldedighet, og dessuten kan ikke et samfunn utvikle seg uten at noen også driver med musikk og kunst og filosofi. Noen må også føde barn og ta seg av små barn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: